2015 sukutapaaminen: Hopealinja & Lepaa

25.6.2015


Suomen kesä oli kauneimmillaan lauantaina 6. kesäkuuta kun Akaan Sipilän sukutapaamiseen tulleet kokoontuivat Hämeenlinnan Aulangon rantaan. Sukutapaaminen oli saanut koolle hienon osallistujamäärän: 56 henkeä.

"Vesibussi" kuului huuto, kun Hopealinjan alus ilmestyi kauniiseen järvimaisemaan. Matka kohti Lepaata alkoi mukavasti tervetuliaismaljoja kohottaen upeassa aurinkoisessa säässä. Reilun tunnin risteily sujui mukavasti sukulaisten kanssa rupatellessa. Muutamia reippaita matkalaisia pyydettiin myös kapteenin avuksi ohjaamaan Hopealinja-alusta. 

Lepaan rannasta kävelimme kaunista rantareittiä hienolle kartanorakennukselle, jossa nautimme maukkaan lounaan ja kuulimme mielenkiintoisia ja tapahtumarikkaita käänteitä kartanon historiasta. Tarinoita kertoi Lepaan matkailun Taru Sipola.

Sääntömääräinen sukukokous pidettiin Lepaan päärakennuksessa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Kari Sipilä. Kokouksessa hyväksyttiin katsaukset sukuseuran edellisvuoden toimintaan sekä tulevan toimintavuoden suunnitelmat. Jäsenmaksu toimikaudelle 2015-2016 on edelleen 7 euroa ja sen voi maksaa sukuseuran tilille FI60 1228 3000 0308 07/ Akaan Sipilän sukuseura. Sukuseuran hallitukseen valittiin erovuorossa olleet Kirsti Taattola, Erkki Sipilä sekä Outi Stenholm. Kokouksen jälkeen kaikilla oli mahdollisuus tutustua Lepaan puutarhaan, kartanoalueeseen sekä viini- ja puutarhatilan myymälään ja nauttia lähtökahvit ja tilan viiniä ennen tunnelmallista yhteiskuljetusta takaisin Aulangolle. 

Vietimme taas mukavan päivän yhdessä sukulaisten kanssa. 
Kiitos kaikille mukana olleille!

Kari Sipilän, Kirsti Taattolan ja Mirja Sipilän ottamia kuvia sukutapaamisesta löytyvät linkin takaa: http://1drv.ms/1NdRBzz 

Museovirasto - Hattulan keskiaikaiset kartanot ja Lepaan puutarhaopisto:
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=3970

Hopealinja:
http://www.hopealinja.fi/